top of page

Puss, puss, så  får du en suss

Image2_edited.jpg

Lena  gjør en fantastik jobb med sine hunder . Nirre og Vimse sin  "mamma"  passer godt på tennene til jentene sine.

Det er viktig å pusse tenne til hunden din. Desto flinkere du er med dette, jo mer penger sparer du for å fjerne tannstein og trekking av tenner. Puss tennene HVER DAG!

Dersom du ikke pusser tennene, vil hunden din etter hvert få tannstein og tennene vil både få hull og etter hvert råtne. Det er akkurat som med menneskers tenner, de må stelles og holdes ved like. Det holder ikke med ben og tørrfor som mange ser ut til å tro. 

Hunden får på lik linje med mennesker tannverk og deres smerte kan føre til aggressivitet.

Dårlig tannhygiene kan i verste fall føre til at bakterier går i blodbanen, som kan medføre at hunden må avlives.

 Det koster mye dersom du slurver med tannpuss. Å trekke en tann kan koste fra 1000 til 5000 avhengig av hvilken tann. Jeksel koster som regel rundt 5000 så må du trekke alle...............ja da sitter man med en regning ut av hvitøyet

 

 

Før og etter tannrens, ikke alle er så heldig at tennene fortsatt sitter fast. Selv om hunden har bedre tannkjøtt etter rensen, er det fortsatt litt betent.

Det er også smart å ta en tannrens selv om du pusser tennene, slik at man får vekk det som ligger rett på undersiden av tannkjøttet. Flinkere du er til  å pusse tennene jo sjeldnere må man gå til tannrens.
 

Det er ikke et ukjent problem at små hunder kan utvikle periodontitt  og dachsen er ingen unntak. Så pass på hundens tenner, spar både din lommebok og hunden for store smerter!
 

HUSK Å PUSSE TENNENE HVER DAG!
                                                                                                     

tannstein+etter+tannrens.jpg
bottom of page