top of page

KONG

Verdens mest kjente hundeleke

Image2_edited.jpg

KONG Classic ble utviklet for over førti år siden og har blitt verdens mest populære hundeleke. Men viste du at Kong er mer enn et leketøy?

1

Vekt kontroll

Hundens vekt er avgjørende for hans eller hennes helse. 

Å fôre hunden din med KONG Classic vil ikke bare senke hastigheten på spisingen, men gir en tilfredsstillende mental og fysisk utfordring.

2

Kjedsomhet

En hund vil alltid finne noe å gjøre for å overvinne kjedsomhet – dette fører ofte til problematferd.Ved å bruke en fylt Kong blir hunden stimulert til å arbeide metalt. Dette gjør at hunden tilfredstilles og ikke kjeder seg. Slik unngår man ofte uønsket adferd.For å forlenge økten kan du fryse en fylt Kong og gi hunden den.

3

Få tenner og gnaging

Når valpens 28 melketenner bryter  ut, kan dette gjøre vondt.  Å tygge på myk  gummi hjelper til med å lindre. KONG Puppy er designet for å møte dette behovet mens du lærer riktig tyggeatferd.Etter hver som hunden har fått sine permanente tenner, må du bytte til Kong Classic eller Exstreme avhengig av hundens intensitet når den gnager.

4

Lettere separasjonsangst

Lettere separasjonsangsten topper seg i løpet av de første 20 minuttene etter at en hund er alene.

En enkel løsning er å hjelpe hunden med å utvikle en positiv assosiasjon mellom det å være alene som å gi en fylt Kong

Å fylle en KONG-leke med en blanding av våte og tørre ingredienser skaper en utfordring som vanligvis varer i 20 minutter, og engasjerer hunder i den tiden angsten er på topp.

En KONG kan til og med fryses slik at det tar enda mer tid å få ut all maten.

5

Bur trening

Bur kan gi en følelse av trygghet for hunder og alle bør lære hunden sin å sitte i bur. Dette er en stor fordel når man skal til dyrlegen eller ønsker å skjerme hunden f.eks. ved besøk. For å lykkes med å trene en hund, er det avgjørende å skape en positiv assosiasjon til buret.

Start burtrening ved å fylle KONG-leken med noe hunden synes er supergodt.

Plasser deretter KONG-en bak i buret og la døren stå åpen. Når hunden er komfortable ved å ligge i buret med åpen dør, kan du begynne treningen med å lukke døren. Begynn med korte intervaller og øk etter hvert. Dersom hunden plutselig blir stresset, har du gått for fort fram, ta noen skitt tilbake og begynn igjen. Husk å være konsekvent

6

Bjeffing og graving

Kjedsomhet og frykt kan føre til graving og bjeffing. Å skape god atferd, starter med produktiv lek, som lar hunder bruke overflødig energi. Hver gang du kaster et KONG’en, sikrer det uforutsigbare sprett, slik at ingen spill noensinne er like, og holder hunden engasjert og spent på neste kast.

En fylt KONG er også nyttig. Da rettes energien mot noe positivt, som å jobbe for maten inne i leken, dette reduserer dårlig oppførsel fordi hunden blir mentalt stimulert og den får også utløp med gnaging om er i hundens instinkt.

Det er 3 viktige regler når skal velge Kong til din hund!

Riktig størrelse

Kongen  skal ALDRI være mindre enn hundens lengde på kjeven. Det skal være komplett umulig for 
hunden å svelge kong'en.
Det skal ikke være mulig for hunden og bite opp til 2 ribb.

Hullet i bånn

Pass på at hunden ikke kan få 
sin underkjeve inn i selve  kong'en. Dette kan føre til at hunden setter fast kjeve . Det er derfor meget viktig at du passer på at hullet  ikke er for stort

Hvilken type

Hvilken type passer best for din hund. Det er forskjellig gummi i kong leken. Valp, Classic, Extreme og Senior . Ikke la deg påvirke av
navn men se etter hva du mener er riktig motstand for din hundl

kong c_edited_edited.jpg

Tips for fylling av din Kong

bottom of page